Πόσο καταναλώνει;

Όταν ένα νοικοκυριό ξεπεράσει τα 4000KW το τετράμηνο, χρεώνεται 0,196€ (με το Φ.Π.Α.) το 1 KW.  Έτσι, πολύ εύκολα μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος μας για τη θέρμανση, μια αντίσταση 1500W για μία ώρα συνεχής λειτουργίας στοιχίζει 0,30€. Υπολογίζοντας πόσες αντιστάσεις ανοίγουμε και πόση ώρα, ξέρουμε τι θα πληρώσουμε.  Τώρα, η κρίσιμη ερώτηση είναι πόσο μας στοίχιζε η ώρα με το παλιό σύστημα με το πετρέλαιο στο 1,00€/lt. Να είστε σίγουροι ότι είναι πάνω από τα διπλά χρήματα.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι το νυχτερινό ρεύμα (2 ώρες το μεσημέρι και 6 ώρες τη νύχτα) είναι ακριβώς τα μισά χρήματα. Επίσης οι νέοι πάροχοι ρεύματος παρέχουν περίπου τιμές νυχτερινού ρεύματος όλο το 24ωρο. Έτσι, έχουμε μια οικονομία που ξεπερνάει κατά πολύ το 50% που υπολογίσαμε πιο πάνω. 

Είναι επίσης προφανές, ότι έχουμε απόλυτη αυτονομία για το κάθε σώμα καλοριφέρ. Έτσι, μόλις στον κάθε χώρο πιάσουμε τη θερμοκρασία που θέλουμε, η αντίσταση σταματάει να καταναλώνει. Δεν είναι βέβαια απαραίτητο να έχουμε και όλες τις αντιστάσεις ταυτόχρονα ανοιχτές. Με μια σωστή διαχείριση θερμοκρασίας για τον κάθε χώρο και επιδιώκοντας να καταναλώνουμε νυχτερινό ρεύμα (σε συνδυασμό με χρονοδιακόπτες πρίζας), θα διαπιστώσουμε ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.