Πόσο καταναλώνει;

Όταν ένα νοικοκυριό ξεπεράσει τα 4000KWτο τετράμηνο, χρεώνεται 0,196€ (με το Φ.Π.Α.) το 1 KW.  Έτσι πολύ εύκολα μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος μας για τη θέρμανση, μια αντίσταση 1500Wγια μία ώρα συνεχής λειτουργίας στοιχίζει 0,30€.  Υπολογίζοντας πόσες αντιστάσεις ανοίγουμε και πόση ώρα, ξέρουμε τι θα πληρώσουμε.  Τώρα η κρίσιμη ερώτηση είναι πόσο μας στοίχιζε η ώρα με το παλιό σύστημα;  και πόσο θα μας στοιχίζει με το πετρέλαιο στο 1,40€/lt. Να είστε σίγουροι ότι είναι πάνω από τα διπλά χρήματα.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι το νυχτερινό ρεύμα (2 ώρες το μεσημέρι και 6 ώρες τη νύχτα) είναι ακριβώς τα μισά χρήματα, Είτε ακόμα και τις νέους πάροχους ρεύματος όπου παρέχουν περίπου τιμές νυχτερινού ρεύματος όλο το 24 ωρο. Έτσι έχουμε μια οικονομία που ξεπεράσει κατά πολύ 50% που υπολογίσαμε πιο πάνω. 

Είναι επίσης προφανές το ότι έχουμε απόλυτη αυτονομία για το κάθε σώμα καλοριφέρ. Έτσι μόλις στο κάθε χώρο πιάσουμε τη θερμοκρασία που θέλουμε η αντίσταση σταματάει να καταναλώνει.  Δεν είναι βέβαια απαραίτητο να έχουμε και όλες τις αντιστάσεις ταυτόχρονα ανοιχτές. Με μια σωστή διαχείριση θερμοκρασίας για το κάθε χώρο και επιδιώκοντας να καταναλώνουμε νυχτερινό ρεύμα (σε συνδυασμό με χρονοδιακόπτες πρίζας), θα διαπιστώσουμε ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.